Sposób przygotowania:
Lasagne all arrabbista
Płaty makaronu lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy posiekane papryczki (ja dałam bez pestek). Następnie dodajemy koncentrat i chwilę smażymy. Do cebuli dodajemy pomidory (pokrojone w kostkę) wraz z zalewą.oraz bulion. Zagotowujemy i gotujemy ok 10 minut. Doprawiamy do smaku. Do sosu dodajemy pokrojonego tuńczyka i fasolę. Dno formy do zapiekania skrapiamy oliwą. Następnie smarujemy niewielką ilością sou. Układamy warstwę makaronu. Polewamy sosem. Ścieramy część koziego sera i ponowienie układamy makaron. Ponownie smarujemy sosem i posypujemy startym kozim serem. Układamy ostatnią warstwę makaronu. Smarujemy pozostałym sosem. Posypujemy startym żółtym serem i kozim serem. Pieczemy ok 45 minut w 175 stopniach. Smacznego!