Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Lasagne milanese

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Potrawa dedykowana wielbicielom włoskiej kuchni. Prezentuję moją wersję lazanii po mediolańsku (lasagne milanese).

Lasagne milanese

Składniki:

Lasagne milanese

 

Sposób przygotowania:

Lasagne milanese
Płaty makaronowe gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na łyżce masła i oliwie smażymy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojoną szynkę i pieczarki. Następnie dodajemy obrane pokrojone pomidory, cukier, zioła i dusimy, aż sos zgęstnieje. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem. Na dno kładziemy płaty makaronowe, polewamy sosem i posypujemy serem i tak do wykończenia składników, Ostatnią warstwą jednak powinien być makaron posypany serem i posypany wiórkami masła. Zapiekamy około 30 minut w 180 - 200 stopniach C na złoty kolor.,

Tagi:

zioła szynka