Sposób przygotowania:
Lasagne po polsku
Mięso przysmażamy na patelni. Doprawiamy pieprzem, solą oraz paprykami. W trakcie smażenie dolewamy do mięsa pół szklanki wina odrobinę sosu sojowego.Dusimy do odparowania. Do mięsa dodajemy rozdrobnione pomidory z puszki. Dalej dusimy. Gotujemy paczkę makaronu krajanka. Ucieramy ser żółty. Piekarnik nagrzewany do 180 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika na ok 5 min (do roztopienia sera). Wyjmujemy naczynie. polewamy całość sosem z mięsem, kładziemy makaron, posypujemy serem. Znów zapiekamy. Polewamy pozostałym sosem, posypujemy grubą warstwą sera. Znów zapiekamy. Ozdabiamy listkami bazylii. Dodatkowo każdą warstwę sera można posypywać czerwoną papryką (słodką i/lub ostrą według uznania).