Sposób przygotowania:
Lasagne wg kuchcikowo
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule i czosnek. Dodać mięso mielone. Chwilę wszystko razem podsmażać. Po tym czasie wlać koncentrat pomidorowy i przyprawy, z dużą ilością oregano. Wszystko razem smażyć jakieś 15-20 minut. Ser żółty zetrzeć na tarce. SOS BESZAMEL: w rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Uwaga musi pozostać biała. Wlać mleku i ciągle mieszać, aż się zagotuje, by nie był zbyt gęsty. Na płaskim naczyniu żaroodpornym lub blaszce ułożyć warstwę sosu beszamelu na tym ułożyć makron lasagne, mięso, ser żółty, makaron, sos, mięso, ser żółty. Tak aż do wyczerpania składników, Makaron i ser muszą być ostatnią warstwą. Zapiekać około 45 minut w temp 200 st C