Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Lasagne z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszne danie z grzybów

Lasagne z grzybami

Składniki:

Lasagne z grzybami

 

  • 30 dag świeżych grzybów leśnych (obranych, umytych i pokrojonych),
  • 200 ml mięsnego ragout,
  • 1 gałązka rozmarynu,
  • 6 łyżek rosołu,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka masła,
  • 40 dag makaronu lasagne.

Sposób przygotowania:

Lasagne z grzybami
Grzyby ugotować z mięsnym ragout wraz z gałązką rozmarynu i rosołem, na bardzo małym ogniu. Gdy grzyby będą miękkie doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie zmiksować. Do puree dodać masło. Lasagne ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Polać sosem. Podawać bardzo gorące.

Tagi:

makaron grzyby