lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Lasagne z mięsem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lasagne z mięsem i kapustą

Lasagne z mięsem i kapustą

Składniki:

Lasagne z mięsem i kapustą

 

  • 1/2 kg kapusty
  • 9 płatków lasagne
  • 3 szklanki bulionu
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • jajo
  • sól
  • pieprz
  • 15 dag sera żółtego
  • 60 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • 250 ml mleka

Sposób przygotowania:

Lasagne z mięsem i kapustą
Mięso podsmaż wraz z posiekaną cebulą.Dopraw do smaku.Z kapusty oddziel liście,odetnij zgrubiałe części i gotuj je 3 minuty w osolonym wrzątku a następnie przelej zimną wodą.Masło rozpuść,dodaj do niego mąkę,mleko,bulion oraz jajo.Sos gotuj aż do zgęstnienia.Warstwami ułóż płaty lasagne,mięso i kapustę.Na końcu ma być makaron tak by na wierzch zetrzeć ser żółty.Całość zalej przygotowanym sosem i piecz 45 minut - 185 st w żaroodpornym naczyniu.