Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Lasagne z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Lasagne z tuńczykiem

Lasagne z tuńczykiem

Składniki:

Lasagne z tuńczykiem

 

  • 25 dag płatów lasagne
  • 25 dag tuńczyka z puszki
  • 2 cebule, posiekane
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 7 dag żółtego sera, startego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Lasagne z tuńczykiem

Cebulę dusimy 5 minut, dodajemy czosnek, dusimy jeszcze minutę. Wlewamy koncentrat, bulion, sos rybny, dodajemy paprykę, sól, pieprz, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia. Sos mieszamy z rozdrobnionym tuńczykiem. Układamy naprzemiennie warstwy płatów lasagne i warstwy sosu z tuńczykiem. Posypujemy serem. Pieczemy około 30 minut.


Tagi:

sery sosy ser