Sposób przygotowania:
Lasagne ze szpinakiem i cukinią
Do garnka wlej mleko i zagotuj je, na patelni rozpuść masło i dodaj do niego mąkę, kiedy zasmażka zacznie się pienić wtedy zacznij stopniowo dodawać ją do mleka, tak powstały sos beszamelowy dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Obrany i posiekany czosnek zeszklij na maśle po chwili dodaj liście szpinaku i startą na tartce cukinię, całość dopraw solą i pieprzem.
Brytfannę lub blachę do pieczenia nasmaruj odrobiną tłuszczu i układaj warstwami makaron, sos beszamelowy i uduszone warzywa, czynność tę powtarzaj 4 razy.
Wierzch zapiekanki posmaruj sosem pomidorowym i posyp serem, piecz 30min w 200 stopniach.
Obrany i posiekany czosnek zeszklij na maśle po chwili dodaj liście szpinaku i startą na tartce cukinię, całość dopraw solą i pieprzem.
Brytfannę lub blachę do pieczenia nasmaruj odrobiną tłuszczu i układaj warstwami makaron, sos beszamelowy i uduszone warzywa, czynność tę powtarzaj 4 razy.
Wierzch zapiekanki posmaruj sosem pomidorowym i posyp serem, piecz 30min w 200 stopniach.
Marika-
Magdalena88