Sposób przygotowania:
Meksykańska Lasagne z ciasta własnej roboty
Ciasto na lasagne: Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Wałkujemy podsypując mąką, tak, aby ciasto się nie kleiło. Pokroić w prostokątne pasy - kształt naczynia żaroodpornego. Farsz: Zeszklić poszatkowaną cebulkę, dodać mielone mięso, udusić bez soli ok. 15 min, po czym dodać posiekany czosnek, poddusić. Po chwili dodać zamrożoną mieszankę meksykańską HORTEX, wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć plastrami lasagne, po czym dodać połowę farszu. Następnie kolejna warstwa lasagne i znowu farsz. Górną warstwę lasagne wysmarować śmietaną (jogurtem naturalnym). Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200C przez 30 minut. zostawić do ostygnięcia. Smacznego!