SUPERPRZEPIS

Lawendowo-miętowe ciasteczka na miodzie.

  • 2
  • Clunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Lawendowo-miętowe ciasteczka na miodzie. Więcej zdjęć (3)

Do kawki jak znalazł...;)

Składniki:

Lawendowo-miętowe ciasteczka na miodzie.

 

Sposób przygotowania:

Lawendowo-miętowe ciasteczka na miodzie.
Wszystkie składniki zagniatamy razem. Ciasto dzielimy na 3 części i formujemy z nich wałeczki o średnicy ok. 2,5 centymetra. Zawijamy je osobno w folię aluminiową, by nie straciły kształtu i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie smarujemy blachę do pieczenia masłem. Tniemy ciasto na talarki o grubości 5-6 mm. Rozkładamy na blasze, pamiętając o odstępach, gdyż ciasto w piekarniku urośnie. Pieczemy w temperaturze 175 stopni ok.15 min.
Lawendowo-miętowe ciasteczka na miodzie.
Ciasto wyciągamy z lodówki, gdzie stężało i zrobiło się twardsze, dzięki czemu można je łatwo pokroić na równe talarki.
Lawendowo-miętowe ciasteczka na miodzie.
Ciasteczka rozkładamy na blasze do pieczenia, pamiętając o odstępach.