kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Lazania

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Płatki lazanii podgotować, przelać zimną wodą i osączyć. Na patelni usmażyć obraną i posiekaną cebulę i czosnek na złoty

Lazania

Składniki:

Lazania

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lazania
kolor. Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, smażyć razem 5 minut. Dodać przesmażone mielone mięso. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki. Dwa, trzy pomidory odłożyć, a resztę pokroić w kostkę i włożyć do rondla z pieczarkami i mięsem. Gotować na wolnym ogniu, aż pomidory się rozgotują. Sos doprawić posiekaną bazylią, majerankiem oraz solą i pieprzem do smaku. Naczynie żaroodporne naczynie posmarować łyżką oleju i włożyć warstwę lazanii. Rozsmarować sos pomidorowy i posypać żółtym serem. Tak układać kolejne warstwy. Na ostatniej ułożyć pozostałe pokrojone pomidory i posypać startym serem, najlepiej goudą. Piec ok. 30 min.