Sposób przygotowania:
Lazania potrójnie pomidorowa z mięsem
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać. Na łyżce oleju z pomidorów przesmażyć lekko cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać mięso. Smażyć ciągle mieszając kilka minut.Następnie do mięsa wrzucić przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dodać soli i pieprzu do smaku, wsypać suszoną bazylię. Ser żółty zetrzeć na tarce, pomidory pokroić w kosteczkę. Sos beszamelowy lekko podgrzać i wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: 2-3łyżki sosu beszamelowego, 3 płaty makaronu, sos mięsno-pomidorowy, 3 płaty makaronu, beszamel, pomidory suszone i ser żółty, znowu sos mięsny itd. Do wyczerpania składników. Na końcu powinno znaleźć się: makaron, beszamel, ser. Wstawić Lazanię do piekarnika, piec około 30 minut w 180stopniach, lub dłużej, do miękkości makaronu.