Sposób przygotowania:
Lazania z mięsem mielonym
Sos pomidorowy: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, podsmażyć cebulkę na rumiano. Następnie dodać mięso, wymieszać i przesmażyć. Dodać sol, pieprz, tymianek i przecier pomidorowy. Podlać wodą (ok 1 szkl) i dusić pod przykryciem ok 10 min. Sos beszamel: Masło roztopić w garnku, wsypać mąkę i przesmażać mieszając. Wlać mleko i cały czas mieszając gotować, aż sos trochę zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do naczynia wlać trochę sosu beszamel, wyłożyć płaty lazanii, następnie sos pomidorowy i posypać startym serem. Powtarzać do skończenia składników kończąc startym serem. Zapiekać 40 min w temp 180 st.