Sposób przygotowania:
Lazania z mięsem mielonym i warzywami
Płaty lazanii lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Rozkładamy aby się nie przykleiły. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażymy.
Następnie dodajemy mięso mielone oraz obgotowaną w osolonej wodzie fasolkę szparagową. Całość smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy ok 1/2 szkl przecieru pomidorowego oraz doprawiamy do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wylewamy trochę przecieru pomidorowego. Układamy warstwę makaronu. Płaty lazanii smarujemy mięsem mielonym z warzywami.
Na mięsie układamy warstwę makaronu i ponownie wykładamy mięso. Układamy płaty lazanii. Smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy starty serem. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Następnie dodajemy mięso mielone oraz obgotowaną w osolonej wodzie fasolkę szparagową. Całość smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy ok 1/2 szkl przecieru pomidorowego oraz doprawiamy do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wylewamy trochę przecieru pomidorowego. Układamy warstwę makaronu. Płaty lazanii smarujemy mięsem mielonym z warzywami.
Na mięsie układamy warstwę makaronu i ponownie wykładamy mięso. Układamy płaty lazanii. Smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy starty serem. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Smacznego!