Sposób przygotowania:
Lazania z mięsem i pieczarkami wg Konczi
W osolonej wodzie gotujemy makaron lazanie. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulkę oraz pietruszkę zieloną drobno kroimy. Ser żółty i mozzarelle ścieramy na tarce na dużych oczkach. Przygotowujemy sos beszamelowy (wg przepisu ). Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę wraz z czosnkiem, Dodajemy mięso mielone i smażymy około 5-7 minut. Dodajmy sos meksykański oraz zieloną pietruszkę. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym rozsmarowujemy masło i wykładamy makaronem następnie farszem mięsnym, grzybkami, sosem beszamelowym i żółtym serem. Układamy kolejne warstwy zakańczając makaronem posypanym żółtym serem i serem mozzarellą. zapiekamy w piekarniku na 180 stopni przez 20 minut. Smacznego