Sposób przygotowania:
Łazanki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, siatkujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę. W dużym garnku rozpuszczamy masełko i dodajemy cebulę. Podsmażamy ok 5 minut. i dodajemy kapustę. Do garnka wlewamy 1l wody i doprawiamy kminkiem ( ja akurat dałam dużo by lepiej się trawiło w moim brzuchu), pieprzem i dodajemy liście laurowe. Co jakiś czas mieszamy, aż woda wyparuje. Makaron odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Kiełbasę i boczek kroimy w kosteczkę. Boczek smażymy na patelni tak by wytopić z niego większość tłuszczu, a następnie dodajemy kiełbasę. Zawartość patelni dodajemy do garnka z kapustą. Dokładnie mieszamy. Dodajemy porcjami makaron do garnka i dokładnie mieszamy, powtarzamy czynność aż uznamy, że jest wystarczająco makaronu. Gotowe do podania