Sposób przygotowania:
Łazanki inaczej
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić (niezbyt drobno). W międzyczasie można już ugotować makaron.
Cebule zeszklić na oliwie, dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania całej wody, po usmażeniu przełożyć do garnka. Następnie smażyć kapustę, 5 min później dodać marchewkę, a na końcu pora, przełożyć wszystko do usmażonych pieczarek.
Rybę (ja używam filetów z mintaja, nie są drogie i całkiem smaczne, ale to już kwestia gustu) pokroić w poprzek na 1 cm paski, usmażyć na patelni, posypać solą i pieprzem, dodać do pozostałych składników. Do garnka z wszystkimi produktami wlać odrobinę wody i dusić ok. 2 min, na koniec dodać pokrojony w plasterki czosnek, doprawić pieprzem i solą. Przygotowaną potrawę nakładać na gorący makaron. Bardzo dobrze komponuje się z kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina.
Cebule zeszklić na oliwie, dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania całej wody, po usmażeniu przełożyć do garnka. Następnie smażyć kapustę, 5 min później dodać marchewkę, a na końcu pora, przełożyć wszystko do usmażonych pieczarek.
Rybę (ja używam filetów z mintaja, nie są drogie i całkiem smaczne, ale to już kwestia gustu) pokroić w poprzek na 1 cm paski, usmażyć na patelni, posypać solą i pieprzem, dodać do pozostałych składników. Do garnka z wszystkimi produktami wlać odrobinę wody i dusić ok. 2 min, na koniec dodać pokrojony w plasterki czosnek, doprawić pieprzem i solą. Przygotowaną potrawę nakładać na gorący makaron. Bardzo dobrze komponuje się z kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina.