2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Łazanki Milutkiej

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Syte domowe łazanki na obiad idealne,ja ułatwiłam sobie to zadanie gotowym makaronem,aby nie robić ciasta

Łazanki Milutkiej

Składniki:

Łazanki Milutkiej

 

  • 1 paczka makaronu łazanki
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 3 dag grzybów suszonych
  • 40 dag gotowanego mięsa(rosołowego)
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • sol pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Łazanki Milutkiej
Makaron gotujemy w osolonej wodzie tyle minut ile pisze na torebce. Grzyby moczymy i gotujemy do miękkości następnie odcedzamy po ugotowaniu i zimne wyciskamy,Kapustę ugotować wycisnąć i zmielić z grzybami i gotowanym mięsem przez maszynkę z sitkiem o grubych oczkach ,cebulę obrać pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju i dodać do farszu wymieszać ,doprawić do smaku solą i pieprzem.Makaron wymieszać z mięsem włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła zamknąć naczynie,wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min wyjąć i podawać na talerzu gorące.