Sposób przygotowania:
Łazanki z cukinią
Makaron gotujemy al dente, wg przepisu na opakowani (ok 6-8 minut). Cukinie myjemy i kroimy w grubą kostkę (młodej nie trzeba obierać). Cukinie solimy i odstawiamy na sitku do odcieknięcia na jakies 20 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwlike podsmazamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do czosnku, dodajemy również cukinię.Smażymy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając, zeby równomiernie podmażyc cuknie. Dodajemy łyżeczkę oregano i łyżeczkę bazyli, posypujemy pieprzem, mieszamy i zalewamy rozmąconym jajkiem. Dodajemy ugotowany wczesniej makaron i mieszamy. Na górę kładziemy plasterek sera żółtego i przykrywamy przykrywką na chwilke, az ser sie rozpuści. Gotowe!!