Sposób przygotowania:
Łazanki z cukinią.
Cebulę obieramy ze skórki, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojoną cebulę należy zeszklić na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Następnie obrać marchew, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą marchew dodać do cebuli i dusić ok. 6 minut. Następnie należy umyć cukinię, nie obierać jej ze skórki i pokroić w pół plasterki, dorzucić do marchwi. Wszystko razem wymieszać, dusić, aż cukinia będzie na wpół miękka. Pod koniec duszenia, dodać dwa ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku, wymieszać. Makaron łazanki należy ugotować w osolonej wodzie, następnie po ugotowaniu odcedzić, wrzucić do garnka w którym się gotował makaron, dodać cukinię wymieszaną z cebulą i marchwią. Na koniec doprawić danie do smaku solą, pieprzem i posypać dość obficie ziołami prowansalskimi, wszystko dokładnie wymieszać i chwilkę podgrzać. Smacznego :)