Łazanki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne łazanki kapuściane

Łazanki z kapustą

Składniki:

Łazanki z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą
Przygotowanie:
Do mąki wbić jajka i dodać odrobinę ciepłej wody.Zagnieść ciasto,cienko rozwałkować,pokroić na małe kwadraciki i zostawić na parę minut do obeschnięcia.Ugotować łazanki w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.Zeszklić cebulę na maśle.Kapustę przepłukać i ugotować.Dodać cebulkę,doprawić warzywkiem oraz pieprzem.W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układać warstwami łazanki i kapustę.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160s.c przez około 15 minut.