oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Łazanki z kapustą 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do kapusty można dodać posiekane ugotowane grzyby lub posiekane jajka ugotowane na twardo.

Łazanki z kapustą 3

Składniki:

Łazanki z kapustą 3

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą 3
Kapustę drobno posiekać, ugotować, osączyć z wody. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na maśle, dodać kapustę, sól i pieprz; dusić ok.15 minut pod przykryciem. Zagnieść twarde ciasto, cienko rozwałkować, a gdy przeschnie,, pokrajać na łazanki; ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z masłem. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, ułożyć warstwami łazanki i kapustę, obłożyć plasterkami masła; zapiec w piekarniku.