Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą wg Agulek20092
Na stolnicę wysypujemy mąkę,jajka,sól i na koniec wodę. Całość mocno ugniatamy by powstało jednolite ciasto. Dzielimy je potem na kilka dowolnych kawałków np na 3 i każde z nich rozwałkowujemy na około 3-4 cm placki. Kroimy je potem w paski również na około 4cm i kroimy w rąby. Kiedy zrobimy już łazanki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany już makaron wylewamy na durszlak,opłukujemy wodą i odcedzamy. Następnie kroimy kapustę i cebulę w kostkę. Na gorącym tłuszczupodsmażamy cebulę a następnie dodajemy do niej kapustę. Zalewamy troszeczkę wody około 2-3 szkl. Kiedy kapusta zmięknie posolić ją i popieprzyć do smaku. Do niej wrzucamy łazanki i całość mieszamy. Smacznego;-)