Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sycące, smaczne i łatwe do zrobienia.

Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką
Ugotowane mięso pokroić w kostkę. W woku rozgrzać olej. zeszklić drobno posiekaną cebulę. Kapustę ugotować w całości, miękką wyjąć z wody, ostudzić, pokroić w kostkę. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na 2 cm kawałki. Kapustę, fasolkę i mięso połączyć z cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową i przyprawą do zup. Wszystko razem wymieszać i chwilę poddusić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do farszu, wymieszać, podgrzać, podawać.
Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką
Miękką kapustę wyjąć z wody przestudzić i pokroić
Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką
Ugotowane mięso pokroić w dość dużą kostkę
Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką
Do rumianej cebuli wsypać ugotowaną fasolkę mięso i kapustę
Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką
Wszystko razem wymieszać i przyprawić do smaku