Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli zasmażana z boczkiemprzygotowanie kapusty

Z kapusty odciąć zewnętrzne ciemno zielone liście, umyć i pokroić. Resztę kapusty też pokroić. Do garnka włożyć pokrojone l ciemne liście i na nie resztę. Kapustę posolić,zalać wodą i ugotować.
przygotowanie cebuli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie boczku

Boczek pokroić w kostkę. Na patelni roztopić smalec,dodać pokrojony boczek i usmażyć.
przygotowanie koperku

Koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie kapusty cd

W rondlu roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć. Do zasmażonej mąki wlać wodę i cały czas mieszając gotować aż zgęstnieje. Do odcedzonej kapusty dodać cebulę,zasmażkę.
Boczek z tłuszczem i koperek. Kapustę doprawić do smaku pieprzem,octem,cukrem,wymieszać i jeszcze chwilę zasmażać. Smacznego!
Jagodowa