Sposób przygotowania:
Łazanki z młodej kapusty
Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na dno garnka wrzucamy 1/4 kostki margaryny oraz posiekaną cebulę. Lekko podsmażamy. Dodajemy liście, kminek oraz ziele i chwilę dusimy. Z mąki i pozostałej margaryny robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku pieprzem. Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso wyjmujemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na margarynie na patelni. Z mąki, jajka oraz wody zagniatamy ciasto na makaron. Rozwałkowujemy i kroimy na grubsze paski. Gotujemy w osolonej wodzie 5 minut. Odcedzamy. W garnku starannie mieszamy kapustę z makaronem oraz mięsem. Gotowe łazanki wykładamy na talerze.