Łazanki zapiekane z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

łazanki podajemy w ciepłej salaterce na drugie danie obiadowe,razem z surówkami.

Łazanki zapiekane z grzybami

Składniki:

Łazanki zapiekane z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Łazanki zapiekane z grzybami
Łazanki ugotować w słonej wodzie.Dokładnie opłukane grzyby,namoczone w 1.2 l przegotowanej wody,gotujemy.Po ugotowaniu drobno kroimy.Naczynie żaroodporne lub rondel smarujemy masłem,wkładamy łazanki wymieszane z uduszoną na oleju cebulą,poszatkowanymi grzybami,z pieprzem i śmietaną.Posypujemy utartym żółtym ostrym serem lub parmezanem.Zapiekamy przez ok. 30 min w piekarniku w temp. 200 stopni C.

Tagi:

sery grzyby ser