dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Łazanki zapiekane z kapustą i pieczarkam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zimowa jazda obowiązkowa u mnie w domu.

Łazanki zapiekane z kapustą i pieczarkam Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łazanki zapiekane z kapustą i pieczarkam

 

Sposób przygotowania:

Łazanki zapiekane z kapustą i pieczarkam
Poszatkowaną kapustę obgotowuję z dodatkiem soli i cukru, odcedzam. Cebulę siekam i podsmażam na łyżce oleju, gdy się zeszkli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i podduszam ok. 6 min. Mieszam wszystko razem i przekładam do wysmarowanego masłem i obsypanego bułką tartą żaroodpornego naczynia. Z wierzchu także posypuję bułką i kładę kilka kawałeczków masła. Wstawiam do gorącego piekarnika (180 stopni) na ok. 30 min. Podaję z sosem pomidorowym.
Łazanki zapiekane z kapustą i pieczarkam
Kapustę obgotowuję, grzyby podduszam z cebulką, łączę składniki, ...
Łazanki zapiekane z kapustą i pieczarkam
... przekładam do żaroodpornego naczynia i zapiekam w gorącym piekarniku.