pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Lazurowa jajecznica z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przyziemna jajecznica o nieziemskim smaku

Lazurowa jajecznica z oliwkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lazurowa jajecznica z oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Lazurowa jajecznica z oliwkami
Oliwki kroimy w ćwiartki Do miseczki wbijamy jajka. Dodajemy oliwki oraz kruszymy ser lazur. Papryczkę pepperoni kroimy w malutkie kawałki, które również dodajemy do reszty. Posypujemy pieprzem. Jajka rozbijamy z tak przygotowanymi składnikami. Na patelni rozgrzewamy masło. Następnie wlewamy masę jajeczną. Smażymy na dużym ogniu do ścięcia się białka. Podajemy z pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego.
Lazurowa jajecznica z oliwkami
Do rozbitych jajek dodajemy pokruszony ser lazur oraz pokrojoną papryczkę pepperoni
Lazurowa jajecznica z oliwkami
Na rozpuszczone masło wlewamy przygotowaną masę jajeczoną
Lazurowa jajecznica z oliwkami
Smażymy kilka minut nieustannie mieszając jajecznicę