lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre leczo na obiad.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Paprykę umyć, oczyścić z gniazdek ziarenek i pokroić na paseczki. Papryczkę ostrą umyć, oczyścić z nasionek i posiekać. Pomidory umyć, obrać ze skórki, wykroić środek i pokroić pomidory w kostkę. Cebulę obrać, popukać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę ( można pokroić różne rodzaje kiełbasy). Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmażyć kiełbasę, a następnie dodać do tego cebulę i dalej podsmażać. Ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć. Do podsmażanej kiełbasy i cebuli dodać papryczkę, paprykę praz pomidory i czosnek. Wszystko razem należy dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Kiedy papryka będzie już miękka doprawić do smaku słodką papryką, pieprzem i solą według własnego uznania. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.