Sposób przygotowania:
Leczo
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasionek. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę, papryczkę pepperoni kroimy drobniutko, cebulę obieramy i kroimy na pół krążki, a pieczarki na talarki Do dużego garnka wlewamy 2 łyki oliwy, rozgrzewamy i dodajemy cebulę, solimy, kiedy się podrumieni zalewamy szklanka wody i dusimy - dodajemy 2 łyżeczki papryki słodkiej i 1 ostrej. Patelnie nagrzewamy, wrzucamy kiełbaskę i podsmażamy (podsmażam bez tłuszczu gdyż kiełbaska sama się wytopi), dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i zasmażamy razem około 1-2 minuty. Kiedy Cebula zmięknie dodajemy paprykę wraz z pieczarkami, zalewamy około 200 ml wody i duśmy 10 minut. Dodajemy puszkę pomidorów i podpieczona kiełbaskę. Całość gotujemy około 10 - 15 minut, doprawiamy do smaku. Smacznego