Baszka

Baszka

Kucharz
[Przepisów: 13]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie jednogarnkowe podawane ze żświeżym chlebem.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 4 laski kiełbasy
  • 5 cebul
  • 2 żółte papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 4 duże marchewki
  • 6 dużych pomidorów bez skórki
  • 2 pęczki kopru
  • 1 cukinia
  • olej
  • sól, wegeta, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, koncentrat pomidorowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo
kiełbasę pokroić w półtalarki i obsmażyć na oleju,
cebulę zeszklić i dodać do kiełbasy,
dodać startą na tarce o grubych oczkach marchew, paprykę pokrojoną w kostkę, pokrojone w ósemki pomidory bez skórki i cukinię pokrojoną w kostkę.
podlać trochę wody,
dusić pod przykryciem,
dodać koperek i przyprawy (sól, wegeta, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, koncentrat pomidorowy.