Sposób przygotowania:
Leczo 10
żołądki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka i dusimy przez około 40 minut. W tym czasie na patelni polanej oliwą przesmażamy pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojoną w talarki kiełbasę, posypane chili. Kiedy żołądki będą już w miarę miękkie, przyprawiamy je solą i pieprzem i wrzucamy do nich pokrojone na drobno pieczarki, dusimy przez jakiś czas następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki i w kosteczkę cukinię. Przepuszczamy przez praskę czosnek i dodajemy do garnka. Do całości wrzucamy kiełbasę i cebulę i wciąż dusimy, dodajemy odcedzoną z wody fasolę, kiełki i kukurydzę. Podsypujemy czerwoną papryką. Na koniec dodajemy do garnka trzy łyżki koncentratu pomidorowego i odrobinę octu. Smacznego