gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Leczo 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantne leczo, rozgrzeje Cie w zimne dni

Leczo 10

Składniki:

Leczo 10

 

  • papryka żółta, czerwona i zielona,
  • 10 pieczarek,
  • cebula,
  • pół cukini,
  • dwa ząbki czosnku,
  • szklanka kiełków,
  • 30 dag żołądków drobiowych,
  • 50 dag kiełbasy suchej,
  • fasola czerwona w puszce
  • przecier pomidorowy,
  • papryka ostra czerwona,
  • kukurydza w puszce
  • chili,
  • oliwa,
  • ocet,
  • sól i pieprz,

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo 10
żołądki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka i dusimy przez około 40 minut. W tym czasie na patelni polanej oliwą przesmażamy pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojoną w talarki kiełbasę, posypane chili. Kiedy żołądki będą już w miarę miękkie, przyprawiamy je solą i pieprzem i wrzucamy do nich pokrojone na drobno pieczarki, dusimy przez jakiś czas następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki i w kosteczkę cukinię. Przepuszczamy przez praskę czosnek i dodajemy do garnka. Do całości wrzucamy kiełbasę i cebulę i wciąż dusimy, dodajemy odcedzoną z wody fasolę, kiełki i kukurydzę. Podsypujemy czerwoną papryką. Na koniec dodajemy do garnka trzy łyżki koncentratu pomidorowego i odrobinę octu. Smacznego