Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Leczo 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie i aromatyczne leczo.

Leczo 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo 6

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo 6
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kostki. Paprykę pokroić w szerokie paski. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w talarki. W garnku podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę oraz paprykę i smażyć kilka minut, gdy nieco zmięknie papryka, dodać pomidory i smażyć kilka minut, aż zmiękną i zaczną się rozpadać. Całość zalać wodą, dodać kostkę rosołową, dusić do miękkości papryki. Zaklepać sos śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Leczo 6
Papryki pokroić w duże paski, pomidory obrać i pokroić w kostkę.
Leczo 6
W garnku podsmażyć kiełbasę,a następnie dodać cebulę.
Leczo 6
Do kiełbasy i cebuli dodać paprykę, a następnie pomidory.
Leczo 6
Składniki podlać wodą, dodać koncentrat i doprawić.