Sposób przygotowania:
Leczo Eli
Umytą papryke oczyścić z nasion i pokroić w paski.Cebulę pokroic w ćwierć krążki,kiełbasę w kostkę.Górę pomidorów naciąć na krzyż,zalać wrzątkiem,zostawić na kilka sekund.,odlać i przelać zimną wodą.Zdjąć skórkę z pomidorów,przekroić je na ćwiartki,wyciąć zdrewniałą część i pokroić w grubsze plastry a później w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę,cebulę i chwilę smażyć.Dodać paprykę wymieszać i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,przyprawy,keczup i gotować aż wszystko będzie miękkie,ale nie rozgotowane.Jeśli leczo jest zbyt wodnite,zagęścić mąką wymieszaną z wodą.Smacznego!
Proporcje można zmniejszyć o połowę.
Proporcje można zmniejszyć o połowę.
caroline1983
eli_555
Za mną to leczo "chodziło",więc zrobiłam.Ale teraz będę czekać na sezon paprykowy.Ja robię na zimę do słoików-przepis jest w mojej galerii.Potem przesmażam kiełbasę z cebula i dodaje zawartość słoika.I zimą czuję się jak by był sezon.Zimą nawet lepiej smakuje.
luna
Senqa
Marika_1961