Sposób przygotowania:
Leczo Eli z wieprzowiną
Umyte,osuszone mięso pokroić w kostkę (1x1 cm).Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę.Z umytej papryki usunąć szypułki,nasiona i pokroić w słupki.Cukinie umyć i odciąć końcówki.Pokroić cukinie w ćwierć krążki.Pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i pokroić w ćwierć krążki.W dużym,szerokim garnku rozgrzać olej,dodać mięso i smażyć aż się zrumieni.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,1/5 pomidorów,sól,pieprz i dusić przez 15 minut.Następnie dodać paprykę,cukinię,pomidory,przykryć pokrywką i dusić 15 minut.Gernek odkryć,dodać paprykę słodką,soser,keczup,koncentrat pomidorowy,wymieszać i dusić jeszcze razem 10-15 minut.