eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Leczo Eli z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne leczo z gulaszem wieprzowym zamiast kiełbasy.

Leczo Eli z wieprzowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo Eli z wieprzowiną

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1/2 kg papryki czerwonej
  • 1/2 kg papryki zielonej
  • 2 młode cukinie
  • 1 kg cebuli
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 kg pomidorów podłużnych
  • 8 łyżek oleju
  • 1/2 szklanki keczupu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 2 łyżki sosera
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Leczo Eli z wieprzowiną
Umyte,osuszone mięso pokroić w kostkę (1x1 cm).Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę.Z umytej papryki usunąć szypułki,nasiona i pokroić w słupki.Cukinie umyć i odciąć końcówki.Pokroić cukinie w ćwierć krążki.Pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i pokroić w ćwierć krążki.W dużym,szerokim garnku rozgrzać olej,dodać mięso i smażyć aż się zrumieni.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,1/5 pomidorów,sól,pieprz i dusić przez 15 minut.Następnie dodać paprykę,cukinię,pomidory,przykryć pokrywką i dusić 15 minut.Gernek odkryć,dodać paprykę słodką,soser,keczup,koncentrat pomidorowy,wymieszać i dusić jeszcze razem 10-15 minut.
Leczo Eli z wieprzowiną
Przygotować wszystkie składniki.Warzywa i mięso pokroić.
Leczo Eli z wieprzowiną
Mięso przesmażyć,dodać cebulę,czosnek,1/5 pomidorów i dusić razem.
Leczo Eli z wieprzowiną
Do przesmażonego mięsa z cebulą dodać pokrojoną w rłupki paprykę.
Leczo Eli z wieprzowiną
Na paprykę wyłożyć cukinię,sparzone,obrane ze skórki pokrojone pomidory.