Sposób przygotowania:
Leczo mięsno-warzywne
Marchewki i pietruszkę kroimy w słupki, wrzucamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Lekko solimy i wstawiamy na mały ogień. Cukinię kroimy w średniej wielkości półplasterki, dorzucamy do garnka z marchewką, gdy ta będzie lekko miękka. Gdy warzywa w garnku będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia. Cebulę i pieczarki kroimy w średniej wielkości kostkę i podsmażamy. Gdy będą rumiane, przekładamy je do garnka z marchewką, pietruszką i cukinią. Kiełbasę kroimy w półplasterki i również podsmażamy na rumiano. Przekładamy do garnka z resztą składników. Pomidory nacinamy na wierzchołkach, sparzamy gorącą wodą i obieramy se skórki. Kroimy je na kawałki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Gdy lekko zmiękną podlewamy je wodą, dokładamy przecier pomidorowy i rozgniatamy pomidory. Przelewamy do garnka z resztą warzyw. Do garnka wrzucamy fasolę i kukurydzę. Doprawiamy pieprzem, solą, tymiankiem, bazylią i czosnkiem granulowanym. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na mały ogień na ok. 5 minut.
Nina W.
izek
karola25
izek