izek

izek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Leczo mięsno-warzywne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do lecza można użyć wszystkiego co nam zalega w lodówce, ja tak właśnie zrobiłam i było to świetnie rozwiązanie.

Leczo mięsno-warzywne

Składniki:

Leczo mięsno-warzywne

 

  • Cukinia 1 szt.
  • Cebula 2 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Marchewki 2 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Kiełbasa 25 dag
  • Pomidory 2 szt.
  • Fasola czerwona konserwowa 3 łyżki
  • Kukurydza konserwowa 0,5 puszki
  • Przecier pomidorowy 1 łyżka
  • Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, bazylia, tymianek

Sposób przygotowania:

Leczo mięsno-warzywne
Marchewki i pietruszkę kroimy w słupki, wrzucamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Lekko solimy i wstawiamy na mały ogień. Cukinię kroimy w średniej wielkości półplasterki, dorzucamy do garnka z marchewką, gdy ta będzie lekko miękka. Gdy warzywa w garnku będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia. Cebulę i pieczarki kroimy w średniej wielkości kostkę i podsmażamy. Gdy będą rumiane, przekładamy je do garnka z marchewką, pietruszką i cukinią. Kiełbasę kroimy w półplasterki i również podsmażamy na rumiano. Przekładamy do garnka z resztą składników. Pomidory nacinamy na wierzchołkach, sparzamy gorącą wodą i obieramy se skórki. Kroimy je na kawałki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Gdy lekko zmiękną podlewamy je wodą, dokładamy przecier pomidorowy i rozgniatamy pomidory. Przelewamy do garnka z resztą warzyw. Do garnka wrzucamy fasolę i kukurydzę. Doprawiamy pieprzem, solą, tymiankiem, bazylią i czosnkiem granulowanym. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na mały ogień na ok. 5 minut.