gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Leczo na kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Leczo można podawać z ryżem, makaronem lub jako samodzielne danie.

Leczo na kiełbasie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo na kiełbasie

 

Sposób przygotowania:

Leczo na kiełbasie
Cebule obierz i pokrój w pióra, zeszklij w sporym rondlu. Pokrój kiełbasę w talarki i wrzuć do smażonej cebuli. Marchewkę obierz i pokrój w kostkę, dołącz do kiełbasy i cebuli, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu ok. 15 min. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki ,wrzuć do garnka i znowu duś aż wyparuje częściowo woda. Papryki pokrój w paski i połącz z warzywami i kiełbasą, przypraw ziołami, solą i pieprzem, smaż do miękkości papryki, często mieszając. Na koniec do garnka wrzuć zawartość puszki pomidorów, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj. Przypraw przyprawą do lecza.
Leczo na kiełbasie
w rondlu usmaż cebulę, kiełbasę i marchewkę
Leczo na kiełbasie
Dodaj oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki
Leczo na kiełbasie
Czerwoną i żółtą paprykę pokrój w cienkie paski
Leczo na kiełbasie
na koniec połącz z pomidorami z puszki .