dorjana

dorjana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Leczo na zime

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jesienne danie na zimowe dni..

Leczo na zime

Składniki:

Leczo na zime

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo na zime
Sparzone pomidory obieramy ze skorki i kroimy na ćwiartki,a paprykę w paseczki. Cukinie obieramy ze skorki,wybieramy pestki i kroimy w duża kostkęc Obrana cebule kroimy w plastry. W rondlu rozgrzewamy ole,wkładamy cebule,a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pomidory.paprykę,cukinie. Gotujemy 15 minut na małym ogniu.przyprawiamy sola,pieprzem,cukrem,przykrywamy i podgrzewamy jeszcze chwilkę. Wkładamy do wyparzonych słoików gorące leczo ,zakręcamy pasteryzujemy 30 minut. Zima już na  patelni dodajemy pokrojona w kostkę kiełbaskę i mamy szybkie danie na obiad lub kolacje. Smacznego.