Sposób przygotowania:
Leczo na zimę Eli
Cebulę pokroić w piórka.Paprykę umyć wyczyścić z nasion i pokroić w paski.Pomidory pokroić w ćwierć plasterki.Cukinię umyć,odciąć końcówki i pokroić w ćwierć plasterki.W rondlu rozgrzać smalec,dodać cebulę i chwilę przesmażyć.Do cebuli dodać paprykę i cukinię i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,paprykę w proszku,sól,pieprz,keczup i razem chwilę przesmażyć.Leczo przełożyć do słoików i pasteryzować około 35 minut.Przechowywać w człodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Smacznego!
Zimą przesmażyć pokrojoną kiełbasę,dodać zawartość słoika,chwilę razem dusić i leczo gotowe.
Zimą przesmażyć pokrojoną kiełbasę,dodać zawartość słoika,chwilę razem dusić i leczo gotowe.
msewka
Jojo
teresa.rembiesa
Sarenka
Madziarzeszow