ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Leczo po polsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste leczo z pieczarkami

Leczo po polsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo po polsku

 

Sposób przygotowania:

Leczo po polsku
Cebulę kroimy w kostkę a pieczarki w plasterki, podsmażamy je na odrobinie olwiy. Gdy będą gotowe dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę i podsmażamy około 5 minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę parykę i czosnekSmażymy razem 3 minuty i dodajemy puszkę pomidorów.Całość przyprawiamy wszystkimi przyprawami i gotujemy na małym ogniu 20-30 minut, dolewając co jakiś czas wody, tak aby uzyskać odpowiednią konsystnecję. Podajemy z grzankami. Smacznego :)
Leczo po polsku
Gdy pieczarki i cebulka są gotowe dodajemy kiełbaskę
Leczo po polsku
Gdy kiełbaska się podsmaży dodajemy zieloną paprykę

Tagi:

leczo danie