iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Leczo ryżowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie dania jak leczo są daniami bardzo wygodnymi bo nie trzeba dużo wysiłku aby je przygotować. Możemy podawać z ulubionymi ziołami.

Leczo ryżowe z warzywami

Składniki:

Leczo ryżowe z warzywami

 

  • 2 woreczki ryżu,
  • 4 pomidory,
  • puszka kukurydzy,
  • 1/5 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki keczupu,
  • łyżeczka soli,
  • pieprz,
  • 0/5 kg piersi z kurczaka,
  • mały pęczek szczypioru

Sposób przygotowania:

Leczo ryżowe z warzywami
Pierś kroimy w kostkę smażymy na oleju, solimy, pieprzymy, przekładamy do garnka, wlewamy bulion dodajemy ryż, pomidory bez skórki, kukurydzę, keczup, posiekany szczypior, solimy, pieprzymy, dusimy 30 min w razie potrzeby podlewamy wodą. I dusimy kolejne 10 minut do czasu wchłonięcia płynów. Podajemy od razu.