Sposób przygotowania:
Leczo w miseczkach z cukinii
Warzywa umyć. Pparyke pokroic na małe kawałki. Przełożyc do garnka i podlac wodą żeby się nie przypaliła. Cukinię pociąć na grube plastry ok. 5 cm. Z każdego wydrążyc środek zostawiając ok. 1 cm od spodu i 0k. 0,5 cm po bokach tak aby powstała miseczka. Wydrązony srodek drobno pokroic i wrzucic do gotującej się papryki. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić, aby szybciej się rozgotowały. Wrzucic do garnka z papryką. Dodać chilli i razem gotować. Cebulę pokroic na palsterki, posolic i zarumienic na smalcu. Kiełbase pokroić w kostke i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut i dodac do warzyw. Jeszcze chwile pogotować i doprawic solą i pieprzem. Podawać w miseczkach z cukinii.