Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Leczo w słoiczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo zamknięte w słoiku. Leczo z pysznych jesiennych warzyw takich jak pomidory, papryka, marchew i pietruszka.

Leczo w słoiczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo w słoiczku

 

Sposób przygotowania:

Leczo w słoiczku
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. Pora pokroić w pół plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Paprykę, pora i cebulę zeszklić na oleju. Seler, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę w 1/2 litrze wody.

Do papryki, pora i cebuli dodajemy resztę warzyw doprawiamy do smaku dodajemy ketchup i czosnek przeciśnięty przez praskę.

Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 1 h. Leczo przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.
Leczo w słoiczku
Paprykę , pora i cebulę zeszklić na oleju
Leczo w słoiczku
Seler , marchew i pietruszkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę w 1/2 litrze wody.
Leczo w słoiczku
Do papryki , pora i cebuli dodajemy resztę warzyw doprawiamy do smaku dodajemy ketchup i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Leczo w słoiczku
Leczo przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.