Sposób przygotowania:
Leczo warzywno-mięsne z pieczarkami i cukinią
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kolorowe papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w nie duże paski lub kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w pół plasterki.
Na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek.
Po podsmażeniu mięso z cebulą i czosnkiem przekładamy do garnka, na patelnie dodajemy pokrojone pieczarki, chwilę podsmażamy i dodajemy przygotowane papryki smażymy około 15 -20 minut.
Pod koniec smażenia dodajemy cukinię i smażymy jeszcze około 8 - 10 minut.
Zawartość patelni dodajemy do garnka z mięsem, dodajemy szklankę bulionu warzywnego, przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu.
Całość doprawiamy papryką słodką, solą morską drobną oraz białym pieprzem mielonym do smaku (możemy doprawić w razie potrzeby przyprawą uniwersalną).
Kiedy warzywa są miękkie danie zagęszczamy delikatnie mąką wymieszaną w wodzie.
Rada;
Danie można zagęścić zamiast mąką z wodą to delikatną zasmażką, albo w ogólne nie zagęszczać.
Na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek.
Po podsmażeniu mięso z cebulą i czosnkiem przekładamy do garnka, na patelnie dodajemy pokrojone pieczarki, chwilę podsmażamy i dodajemy przygotowane papryki smażymy około 15 -20 minut.
Pod koniec smażenia dodajemy cukinię i smażymy jeszcze około 8 - 10 minut.
Zawartość patelni dodajemy do garnka z mięsem, dodajemy szklankę bulionu warzywnego, przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu.
Całość doprawiamy papryką słodką, solą morską drobną oraz białym pieprzem mielonym do smaku (możemy doprawić w razie potrzeby przyprawą uniwersalną).
Kiedy warzywa są miękkie danie zagęszczamy delikatnie mąką wymieszaną w wodzie.
Rada;
Danie można zagęścić zamiast mąką z wodą to delikatną zasmażką, albo w ogólne nie zagęszczać.