Sposób przygotowania:
Leczo warzywne z dynią
Na patelni podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Na osobnej patelni zrumienić poszatkowaną cebulkę, dodać pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka.
Następnie dodać poszatkowaną porę, pokrojonego pomidora, cukinię, dynię, a na koniec pieczarki i poszatkowaną natkę pietruszki i całość smażyć ok. 10 minut.
Po tym czasie zalać wodą. Kiedy woda zacznie się zagotowywać dodać przecier pomidorowy i przyprawy, wymieszać.
Chwilę podsmażyć i podawać ciepłe.
Następnie dodać poszatkowaną porę, pokrojonego pomidora, cukinię, dynię, a na koniec pieczarki i poszatkowaną natkę pietruszki i całość smażyć ok. 10 minut.
Po tym czasie zalać wodą. Kiedy woda zacznie się zagotowywać dodać przecier pomidorowy i przyprawy, wymieszać.
Chwilę podsmażyć i podawać ciepłe.