suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam na obiad leczo z sezonowych warzyw. Danie dla 4 osób.

Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy.

 

  • 1 cukinia ok 50-60 dag;
  • 1 papryka średniej wielkości;
  • 1 pomidor;
  • 1 cebula;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego;
  • 1 łyżka keczupu;
  • 30 dag kiełbasy cienkiej;
  • pieprz czarny ziarnisty i mielony, liść laurowy, sól, vegeta, czubryca zielona, papryka słodka mielona
  • łyżka masła, łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy.
Cukinię myjemy, kroimy w grubszą kostkę i dusimy na łyżce tłuszczu (masła lub oleju), , pod przykryciem do miękkości ok 15 min na wolnym ogniu,dodajemy przyprawy ziarniste i liść laurowy. Kiełbasę kroimy w kostkę i razem z papryką, cebulą i czosnkiem podsmażamy na łyżeczce oleju, pod koniec podsmażania dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Całość smażymy jeszcze ok 5-7 min. Podsmażone warzywa z kiełbasą dodajemy do duszonej cukinii, mieszamy, dodajemy koncentrat i keczup, doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku. Całość zagotowujemy i podajemy np z pieczywem lub ryżem.
Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy.
Cukinię kroimy w grubszą kostkę i dusimy pod przykryciem.
Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy.
Na patelni podsmażamy kiełbasę i warzywa
Leczo z cukini, warzyw i kiełbasy.
Pod koniec dodajemy pokrojone w kostkę pomidory