Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią i kiełbasą
Obraną cebulę,czosnek, drobno siekamy i przesmażamy na oleju.
Kiełbasę, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli.
Cukinię obieramy ze skóry, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, smażymy. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę.
Pomidory sparzamy w gorącej wodzie, zdejmujemy skórkę, pozbawiamy gniazd nasiennych,kroimy w kostkę i razem z papryką wrzucamy na patelnię.
Wszystko smażymy do momentu odparowania wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, chilli i cukrem. Dodajemy roztarte zioła prowansalskie. Dusimy jeszcze przez kilka minut.
Kiełbasę, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli.
Cukinię obieramy ze skóry, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, smażymy. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę.
Pomidory sparzamy w gorącej wodzie, zdejmujemy skórkę, pozbawiamy gniazd nasiennych,kroimy w kostkę i razem z papryką wrzucamy na patelnię.
Wszystko smażymy do momentu odparowania wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, chilli i cukrem. Dodajemy roztarte zioła prowansalskie. Dusimy jeszcze przez kilka minut.