Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo z cukinii i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przyrządzając leczo z cukinii można poeksperymentować, dodać różne warzywa i rodzaje wędlin

Leczo z cukinii i pieczarek

Składniki:

Leczo z cukinii i pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii i pieczarek
Cukinię obrać. Paprykę i pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, posiekane pieczarki, podsmażyć. Cukinię, paprykę i pomidory pokroić w kostkę, włożyć do rondla, podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać podsmażoną wedlinę, ketchup i udusić do miękkości. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.