Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka, czosnek przeciskamy przez praskę i razem przesmażamy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła lub margaryny. Solimy i pieprzymy do smaku. Kolorowe papryki opłukujemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Dodajemy do cebuli. Mieszamy co jakiś czas, dusimy tak żeby papryka zrobiła się lekko miękka. W tym czasie opłukujemy i obieramy cukinię. Kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty warzyw. Delikatnie mieszamy, dodajemy przyprawy: sól, pieprz czarny i cayenne, słodką paprykę, szczyptę bazylii i oregano. Jeśli jest taka potrzeba dodajemy troszkę masła lub margaryny. Warzywa dusimy do momentu aż cukinia będzie na w pół miękka (może się rozpaść w trakcie duszenia i mieszania, ale jest równie smaczna). Następnie sparzamy wrzątkiem pomidory i obieramy ze skórki. Wkrawamy do warzyw i mieszamy i dusimy razem kilka minut. Podajemy jako dodatek do mies, ryb lub jako osobne danie. Smacznego.
Sałatki
Weronka
cherry
margolata
Faktycznie gdzieś się rozpłynęła :D Ale była mam kilka zdjęć i na żadnym jej nie widać:)
cherry
:D Nie wiedziała, że wyląduje w Daniach Dnia... Albo taka skromna ;)